Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Dynię, marchew i paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek na plasterki. |
Krok 2 |
Wszystkie warzywa skrop oliwą, posyp przeprawą Knorr i piecz przez ok. 20 minut. |
Krok 3 |
Komosę ryżową ugotuj według wskazówek na opakowaniu. |
Krok 4 |
Orzechy nerkowca wymieszaj z miodem, przełóż na papier do pieczenia i piecz razem z warzywami przez ok. 5 minut. Następnie odstaw do wystygnięcia. |
Krok 5 |
Jarmuż sparz w wrzącej, osolonej wodzie, aż będzie miękki. |
Krok 6 |
Ugotowaną komosę przełóż do miski. Dodaj odcedzoną fasolkę, ocet, oliwę, jarmuż i lekko wymieszaj. Przełóż na talerz. Na wierzchu układaj pieczone warzywa oraz orzechy i podawaj. |