Miska pełna komosy z orzechami nerkowca

0


Trudne


45 min.


4 os.

Składniki
komosa ryżowa400 gramów
dynia piżmowa1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
marchew1 sztuka
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr4 łyżki
oliwa z oliwek4 łyżki
orzechy nerkowca100 gramów
miód2 łyżki
ząbek czosnku1 sztuka
czarna fasola z puszki200 gramów
jarmuż200 gramów
ocet z czerwonego wina 1 łyżka
limonka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Dynię, marchew i paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek na plasterki.
Krok 2
Wszystkie warzywa skrop oliwą, posyp przeprawą Knorr i piecz przez ok. 20 minut.
Krok 3
Komosę ryżową ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 4
Orzechy nerkowca wymieszaj z miodem, przełóż na papier do pieczenia i piecz razem z warzywami przez ok. 5 minut. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Krok 5
Jarmuż sparz w wrzącej, osolonej wodzie, aż będzie miękki.
Krok 6
Ugotowaną komosę przełóż do miski. Dodaj odcedzoną fasolkę, ocet, oliwę, jarmuż i lekko wymieszaj. Przełóż na talerz. Na wierzchu układaj pieczone warzywa oraz orzechy i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl