| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Dynię, marchew i paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Czosnek na plasterki. |
| Krok 2 |
| Wszystkie warzywa skrop oliwą, posyp przeprawą Knorr i piecz przez ok. 20 minut. |
| Krok 3 |
| Komosę ryżową ugotuj według wskazówek na opakowaniu. |
| Krok 4 |
| Orzechy nerkowca wymieszaj z miodem, przełóż na papier do pieczenia i piecz razem z warzywami przez ok. 5 minut. Następnie odstaw do wystygnięcia. |
| Krok 5 |
| Jarmuż sparz w wrzącej, osolonej wodzie, aż będzie miękki. |
| Krok 6 |
| Ugotowaną komosę przełóż do miski. Dodaj odcedzoną fasolkę, ocet, oliwę, jarmuż i lekko wymieszaj. Przełóż na talerz. Na wierzchu układaj pieczone warzywa oraz orzechy i podawaj. |