Mix sałat na imprezę
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mix sałat kolorowych (garść na porcję) - 4 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • mandarynka - 1 sztuka
  • olej z pestek winogron - 4 łyżki
  • zimna woda - 4 łyżki
  • cukier - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotować sos mieszając wodę z olejem i sosem w proszku. Spróbować i doprawić do smaku cukrem .Odstawić na 15 minut by sos się przegryzł.
  2. Sałaty umyć- osuszyć .Pomidora pokroić w drobną kostkę. Obrać mandarynkę , podzielić na cząstki i pokroić usuwając błonki. Wymieszać z sałatą.
  3. Bezpośrednio przed podaniem polać sałaty sosem i zamieszać.
  4. * u mnie w mieszance były : frisee, radicchio, roszponka i escarole