Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i tofu
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mieszane sałaty - 20 dekagramów
  • pomidorki koktajlowe - 30 sztuk
  • słonecznik łuskany - 4 łyżki
  • tofu naturalne - 10 dekagramów
  • olej rzepakowy
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Sałaty przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe. Słonecznik prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni i posypujemy nim mix sałat. Olej mieszamy z kilkoma łyżkami wody, dodajemy sos sałatkowy Knorr i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałaty i dokładnie, ale lekko mieszamy. Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.