Przygotowanie |
Krok 1 |
Szparagi ugotuj na parze ok 8 minut, aby były al dente, następnie pokrój w mniejsze kawałki ok 4 centymetrowe. |
Krok 2 |
Mix sałat umyj, osusz i przełóż do miski. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki, oliwki i cebulę czerwoną w plasterki, wszystko razem wymieszaj, płatki migdałowe upraż na patelni na złoty kolor. |
Krok 3 |
Serek tofu pokrój w kostkę następnie podsmaż na ½ łyżeczki oliwy na złoty kolor. Po przestudzeniu dodaj razem ze szparagami do sałatki. |
Krok 4 |
Przygotuj dressing malinowy: maliny umyj, osusz, kilka sztuk zostaw do dekoracji a resztę rozgnieć widelcem, dodaj ocet balsamiczny, cukier brązowy oraz ½ łyżeczki oliwy z oliwek, dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Sałatkę podawaj polaną dressingiem malinowym, posypaną płatkami migdała oraz udekorowaną całymi malinami. |