Mizeria z ogórków

12


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
ogórek4 sztuki
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
kwaśna śmietana1 szklanka
cukier1 łyżeczka
kilka gałązek koperku
sok z cytryny1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ogórki umyj, obierz ze skórki zaczynając w kierunku od jasnego do ciemnego końca.
Krok 2
Obrane pokrój na cienkie plasterki i posyp cukrem. Odstaw je na 10 minut. Następnie zlej powstałą wodę. Ogórki rozłóż do salaterek.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny i śmietaną. Polej ogórki i podawaj posypane pokrojonym drobno koperkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl