| |||||||||
| Składniki | ||
| ogórek | 4 sztuki | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| kwaśna śmietana | 1 szklanka | |
| cukier | 1 łyżeczka | |
| kilka gałązek koperku | ||
| sok z cytryny | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ogórki umyj, obierz ze skórki zaczynając w kierunku od jasnego do ciemnego końca. |
| Krok 2 |
| Obrane pokrój na cienkie plasterki i posyp cukrem. Odstaw je na 10 minut. Następnie zlej powstałą wodę. Ogórki rozłóż do salaterek. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny i śmietaną. Polej ogórki i podawaj posypane pokrojonym drobno koperkiem. |
| Autor: przepisy.pl |