Przygotowanie |
Krok 1 |
Orzechy zalej wrzątkiem na 2 minuty, odcedź i wysusz na papierowym ręczniku. Następnie wymieszaj je w dużej misce z bakaliami i preparowanym owsem. |
Krok 2 |
Formę keksową, o wymiarach 10 cm x 28 cm, wyłóż papierem do pieczenia. Na dno formy wysyp garść przygotowanej mieszanki. |
Krok 3 |
Do garnka włóż Kasię, cukier, cukier wanilinowy i wlej wodę. Wszystko razem gotuj, aż cukier całkiem się rozpuści. |
Krok 4 |
Garnek zdejmij z ognia, wsyp mleko w proszku i mieszaj mikserem na gładką masę. |
Krok 5 |
Otrzymaną masę przelej do miski z bakaliami i całość dokładnie wymieszaj łyżką. |
Krok 6 |
Całość wyłóż na bakalie w formie i ugnieć łyżką. Gdy ostygnie przkryj folią i odstaw na noc do lodówki. Schłodzony keks pokrój w plastry. |