Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym

0


Trudne


15 min.


8 os.

Składniki
młoda kapusta1 sztuka
pieprz
olej5 łyżek
masło3 łyżki
papryka2 łyżki
jajka2 sztuki
włoszczyzna1 pęczek
czosnek ząbki 4 sztuki
cebula2 sztuki
rosół na włoszczyźnie1 litr
mięso mielone wieprzowo-wołowe500 gramów
sól
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.
Krok 2
Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.
Krok 4
Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.
Krok 5
Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
Krok 6
Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl