Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź. |
Krok 2 |
Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
Krok 3 |
Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle. |
Krok 4 |
Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj. |
Krok 5 |
Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem. |
Krok 6 |
Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut. |