Młoda kapusta z koperkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młoda kapusta - 0.5 sztuk
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • gęsta kwaśna śmietana - 3 łyżki
  • świeży koperek - 0.5 pęczków
  • masło lub margaryna - 3 łyżki
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę posiekaj, wrzuć do dużego garnka i podlej szklanką wody. Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękka.
  2. Do garnka dodaj śmietanę, masło, posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 4-5 minut, mieszając co jakiś czas. Jeśli chcesz przygotować potrawę z całej główki kapusty, która waży około 700-800 g, musisz użyć 2 kostek Rosołu z kury Knorr.