|
Składniki | ||
młode ziemniaki | 1 kilogram | |
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem | 2 łyżki | |
cebula szalotka | 4 sztuki | |
gałązki świeżego tymianku | 6 sztuk | |
oliwa z oliwek | 60 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz, pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm i wrzuć do miski. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w piórka, a z tymianku oberwij same listki. Dodaj wszystko do ziemniaków. |
Krok 3 |
Ziemniaki dopraw mieszanką ziół Knorr i skrop oliwą. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Podawaj jako dodatek. Szczególnie dobrze pasuje do ryb. |
Autor: przepisy.pl |