Młode ziemniaki pieczone w piekarniku

17


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
młode ziemniaki 1 kilogram
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem2 łyżki
cebula szalotka4 sztuki
gałązki świeżego tymianku6 sztuk
oliwa z oliwek60 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz, pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm i wrzuć do miski.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a z tymianku oberwij same listki. Dodaj wszystko do ziemniaków.
Krok 3
Ziemniaki dopraw mieszanką ziół Knorr i skrop oliwą. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Podawaj jako dodatek. Szczególnie dobrze pasuje do ryb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl