Młode ziemniaki pieczone w piekarniku
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młode ziemniaki - 1 kilogram
  • Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem - 2 łyżki
  • cebula szalotka - 4 sztuki
  • gałązki świeżego tymianku - 6 sztuk
  • oliwa z oliwek - 60 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz, pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm i wrzuć do miski.
  2. Cebulę pokrój w piórka, a z tymianku oberwij same listki. Dodaj wszystko do ziemniaków.
  3. Ziemniaki dopraw mieszanką ziół Knorr i skrop oliwą. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Podawaj jako dodatek. Szczególnie dobrze pasuje do ryb.