| |||||||||
| Składniki | ||
| młode ziemniaki | 1 kilogram | |
| Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem | 2 łyżki | |
| cebula szalotka | 4 sztuki | |
| gałązki świeżego tymianku | 6 sztuk | |
| oliwa z oliwek | 60 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz, pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm i wrzuć do miski. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w piórka, a z tymianku oberwij same listki. Dodaj wszystko do ziemniaków. |
| Krok 3 |
| Ziemniaki dopraw mieszanką ziół Knorr i skrop oliwą. Całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Podawaj jako dodatek. Szczególnie dobrze pasuje do ryb. |
| Autor: przepisy.pl |