Młode ziemniaki z musztardą i miodem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młode ziemniaki - 500 gramów
  • majonez - 150 mililitrów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania
  • woda - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżka
  • musztarda - 1 łyżka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • szczypiorek - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.
  2. Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.
  4. Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.