|
Składniki | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 0.75 szklanek | |
mąka tortowa | 1 szklanka | |
mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 sztuk | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. |
Krok 2 |
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąką ziemniaczaną. |
Krok 3 |
Na koniec wlać rozpuszczoną letnią Kasię. |
Krok 4 |
Ciasto wlać do foremek. |
Krok 5 |
Po upieczeniu udekorować według uznania. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |