|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
jajko | 7 sztuk | |
cukier | 1.5 szklanek | |
mąka | 2.5 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
kakao | 4 łyżeczki | |
koniak | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę. |
Krok 2 |
Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka. |
Krok 3 |
Na koniec dodać koniak i pianę ubitą z białek. |
Krok 4 |
Do natłuszczonej foremki przełożyć połowę ciasta, do reszty dodać kakao, wymieszać i włożyć na jasne ciasto. |
Krok 5 |
Piec 60 minut w 180 stopniach. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |