| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuścić. |
| Krok 2 |
| Formę rozkręcić, posmarować Kasią i obsypać bułką tartą. |
| Krok 3 |
| Złożyć z powrotem foremkę i szczelnie skręcić. |
| Krok 4 |
| Piekarnik nastawić na 180 stopni C. |
| Krok 5 |
| Jaja wybić osobno na talerzyk, wlać je do miski miksera, dodać do nich sól i cukier. |
| Krok 6 |
| Miksować, aż do uzyskania puszystej masy. |
| Krok 7 |
| Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. |
| Krok 8 |
| Ciasto biszkoptowe przelać do foremki. |
| Krok 9 |
| Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 - 20 minut. |
| Krok 10 |
| Po wyjęciu z piekarnika formę z barankiem obłożyć zmoczoną w zimnej wodzie ściereczką. |
| Krok 11 |
| Po 10 - 15 minutach zdejmujemy ściereczkę, rozkręcamy foremkę i wyjmujemy baranka. |
| Krok 12 |
| W jeszcze ciepłego baranka wstawiamy po obu stronach głowy po 1 goździku (oczy). Na szyję zawiązujemy kokardkę, a dalej już dekoracje wg swego pomysłu. |