Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuścić. |
Krok 2 |
Formę rozkręcić, posmarować Kasią i obsypać bułką tartą. |
Krok 3 |
Złożyć z powrotem foremkę i szczelnie skręcić. |
Krok 4 |
Piekarnik nastawić na 180 stopni C. |
Krok 5 |
Jaja wybić osobno na talerzyk, wlać je do miski miksera, dodać do nich sól i cukier. |
Krok 6 |
Miksować, aż do uzyskania puszystej masy. |
Krok 7 |
Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. |
Krok 8 |
Ciasto biszkoptowe przelać do foremki. |
Krok 9 |
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 - 20 minut. |
Krok 10 |
Po wyjęciu z piekarnika formę z barankiem obłożyć zmoczoną w zimnej wodzie ściereczką. |
Krok 11 |
Po 10 - 15 minutach zdejmujemy ściereczkę, rozkręcamy foremkę i wyjmujemy baranka. |
Krok 12 |
W jeszcze ciepłego baranka wstawiamy po obu stronach głowy po 1 goździku (oczy). Na szyję zawiązujemy kokardkę, a dalej już dekoracje wg swego pomysłu. |