Mojo verde

5


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Świeża papryka zielona1 sztuka
Papryka chilli zielona1 sztuka
ząbki czosnku3 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
żółtko1 sztuka
natka pietruszki0.5 sztuk
świeża kolendra0.5 sztuk
mielona kolendra0.5 łyżek
kmin1 łyżka
oliwa z oliwek0.25 szklanek
ocet winny2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Papryki pokrój na grubą kostkę i umieść w kielichu blendera.
Krok 2
Dorzuć ząbki czosnku, natkę pietruszki i kolendry, żółtko oraz przyprawy, mielony kmin i ocet.
Krok 3
Wsyp zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr.
Krok 4
Wszystko zmiel na gładką masę na największych obrotach wlewając cienkim strumieniem oliwę. Sos powinien być gęsty i gładki. Możesz ewentualnie dolać łyżkę gorącej wody, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Krok 5
Tak przygotowany sos odstaw pod przykryciem do lodówki na około 30 minut. Mojo podawane jest najczęściej do ziemniaków, ryb, mięs.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl