Mortadela na obiad

2


Łatwe


15 min.


8 os.

Składniki
mortadela50 gramów
mąka1 kilogram
bułka tarta1 kilogram
2 jajka2 gramy
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni. W tym czasie przygotuj 3 talerze i do jednego rozbij 2 jajka, do drugiego wsyp trochę mąki a do trzeciego trochę bułki tartej.
Krok 2
Pokrój mortadele na plasterki i obtocz w panierce tak jak kotleta - zamocz w jajkach, w mące i bułce tartej. Następnie nałóż na patelnię. Zrób tyle kotlecików, ile ci trzeba. Gotowe podaj na obiad.
Krok 3
Ja polecam podać mortadelę z mizerią i z ziemniakami. Smacznego :)
Autor: kinia21148Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl