Mostek cielęcy z farszem mięsnym

Składniki:

  • mostek cielęcy - 1.2 kilogramów
  • pieprz
  • sól
  • ostra papryka mielona
  • papryka
  • jajko - 1 sztuka
  • tymianek
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • cytryna - 4 łyżeczki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • mięso mielone wieprzowe - 450 gramów
  • olej - 3 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.
  2. Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.
  3. Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.
  4. Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.
  5. Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.