Mozzarella w galarecie z warzywami, makiem i chrupiącymi tostami

8


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
Na mozzarellę w galarecie z warzywami:
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr0.25 łyżeczek
czerwona papryka0.5 sztuk
żółta papryka0.5 sztuk
natka pietruszki1 łyżka
kulka mozzarelli8 sztuk
pieprz cayenne0.5 łyżeczek
woda2 szklanki
żelatyna1 łyżeczka
kukurydza konserwowa2 łyżki
rukola60 gramów
mak1 łyżeczka
Na chrupiące tosty:
tortilla pszenna 1 sztuka
papryka w proszku0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Natkę posiekaj.
Krok 2
W rondlu zagotuj wodę. Dodaj przyprawę uniwersalną Knorr, pieprz i żelatynę. Odstaw do lekkiego ostygnięcia.
Krok 3
W międzyczasie, w płaskim naczyniu rozłóż mozzarellę pokrojoną na połówki. Pomiędzy ułóż paseczki papryki i kukurydzę, posyp natką i makiem.
Krok 4
Całość zalej wodą z żelatyną i przyprawami. Odstaw na około 2 godziny do lodówki.
Krok 5
Po tym czasie zrób tosty. Tortillę podziel na małe trójkąty. Podpiecz w tosterze. Posyp papryką. Podawaj z galaretką, ułożoną na rukoli.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr inż. Magdalena HermanowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl