Mozzarella z oliwą z oliwek

4


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
mozzarella w zalewie250 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr
oliwa z oliwek6 łyżek
świeża bazylia
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mozzarellę w plastry o grubości około 1 centymetra. Ułóż na talerzu.
Krok 2
Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Polej nim obficie ser.
Krok 4
Pokrój liście bazylii w paski, tak zwane julienne. Julienne z bazylii przygotowujemy w następujący sposób: liście układamy jeden na drugi zwijamy w rulonik i kroimy ostrym nożem w poprzek liści. Udekoruj ser.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl