Muffinki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180°C  °C
  • blacha w kształcie muffinek

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • mleko - 125 mililitrów
  • jajko - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • posypka czekoladowa. - 2 łyżki
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • kandyzowane wiśnie - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuść z cukrem, a następnie ostudź.
  2. W misce wymieszaj jaja z mlekiem dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczoną Kasię.
  3. Wszystko wymieszaj na koniec dodając posypkę czekoladową.
  4. Gęstą masę przekładaj łyżką do papierowych foremek włożonych do formy muffinkowej do połowy wysokości.
  5. Piecz około 15 min w 180 st.C.
  6. Ostudzone muffinki dekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i kandyzowanymi wisienkami.