| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Formę na muffinki natłuścić i wstawić do lodówki. |
| Krok 2 |
| Piekarnik rozgrzać do temp. 200ºC. |
| Krok 3 |
| Rozpuścić Kasię na małym ogniu i odstawić do wystygnięcia w chłodne miejsce. |
| Krok 4 |
| Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. |
| Krok 5 |
| Wsypać kakao, cukier, cukier waniliowy, posiekane orzechy, pokrojoną czekoladę i razem wymieszać. |
| Krok 6 |
| Mleko roztrzepać razem z jajkami. |
| Krok 7 |
| Płynne składniki połączyć z sypkimi i energicznie wymieszać. |
| Krok 8 |
| Formy muffinkowe wypełniamy masą i pieczemy. UWAGA! Jeśli nie masz w domu formy do pieczenia muffinek, możesz użyć do pieczenia foremek na babeczki. |
| Krok 9 |
| Aby zrobić wzorki na muffinkach należy przed posypaniem cukrem pudrem położyć na wierzch muffinki np. widelec lub łyżeczkę. |