Przygotowanie |
Krok 1 |
Formę na muffinki natłuścić i wstawić do lodówki. |
Krok 2 |
Piekarnik rozgrzać do temp. 200ºC. |
Krok 3 |
Rozpuścić Kasię na małym ogniu i odstawić do wystygnięcia w chłodne miejsce. |
Krok 4 |
Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. |
Krok 5 |
Wsypać kakao, cukier, cukier waniliowy, posiekane orzechy, pokrojoną czekoladę i razem wymieszać. |
Krok 6 |
Mleko roztrzepać razem z jajkami. |
Krok 7 |
Płynne składniki połączyć z sypkimi i energicznie wymieszać. |
Krok 8 |
Formy muffinkowe wypełniamy masą i pieczemy. UWAGA! Jeśli nie masz w domu formy do pieczenia muffinek, możesz użyć do pieczenia foremek na babeczki. |
Krok 9 |
Aby zrobić wzorki na muffinkach należy przed posypaniem cukrem pudrem położyć na wierzch muffinki np. widelec lub łyżeczkę. |