Muffinki biało-czarne
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 85 gramów
  • mąka - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • cukier - 0.5 szklanek
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 1 szklanka
  • kakao - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W jednym naczyniu wymieszać "suche" składniki bez kakao, w drugim "mokre". Wymieszać tylko do połączenia składników.
  2. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej do dać kakao.
  3. Ciasto nakładać do formy do muffinek wyłożonej papilotkami lub do pojedynczych foremek na babeczki. Najpierw nakładamy ciasto jasne potem ciemne do 1/3 wysokości foremki.