|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 85 gramów | |
mąka | 1.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
sól | 1 szczypta | |
cukier | 0.5 szklanek | |
jajko | 2 sztuki | |
mleko | 1 szklanka | |
kakao | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W jednym naczyniu wymieszać "suche" składniki bez kakao, w drugim "mokre". Wymieszać tylko do połączenia składników. |
Krok 2 |
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej do dać kakao. |
Krok 3 |
Ciasto nakładać do formy do muffinek wyłożonej papilotkami lub do pojedynczych foremek na babeczki. Najpierw nakładamy ciasto jasne potem ciemne do 1/3 wysokości foremki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |