| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj ciasto. Kasie roztop w rondelku. Jajka zmiksuj z cukrem i przestudzoną Kasią. |
| Krok 2 |
| Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą, cappuccino w proszku i solą. |
| Krok 3 |
| Na koniec dodaj mleko i borówki amerykańskie. Całość wymieszaj delikatnie łyżką. |
| Krok 4 |
| Formę do muffinek wyłóż czerwonymi, papierowymi papilotkami i włóż do nich porcje ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut w 180 st. C. |
| Krok 5 |
| Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem do śmietany, przełóż do szprycy cukierniczej. Wystudzone babeczki udekoruj rozetkami bitej śmietany, kakao i posypką. |