Muffinki cappuccino

6


Łatwe


20 min.


10 os.

Składniki
Ciasto::
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
mąka pszenna250 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
soda oczyszczona1 łyżeczka
sól1 szczypta
cappucino6 łyżek
jajka2 sztuki
drobny cukier150 gramów
mleko50 mililitrów
borówka amerykańska125 gramów
Wierzch::
śmietanka 30%400 mililitrów
cukier puder2 łyżeczki
śmietan-fix2 opakowania
kakao1 łyżeczka
posypka3 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj ciasto. Kasie roztop w rondelku. Jajka zmiksuj z cukrem i przestudzoną Kasią.
Krok 2
Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą, cappuccino w proszku i solą.
Krok 3
Na koniec dodaj mleko i borówki amerykańskie. Całość wymieszaj delikatnie łyżką.
Krok 4
Formę do muffinek wyłóż czerwonymi, papierowymi papilotkami i włóż do nich porcje ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut w 180 st. C.
Krok 5
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem do śmietany, przełóż do szprycy cukierniczej. Wystudzone babeczki udekoruj rozetkami bitej śmietany, kakao i posypką.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl