Muffinki czeko-wiśniowe

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
wydrylowane wiśnie1 szklanka
gorzka czekolada100 gramów
cukier150 gramów
mąka300 gramów
kakao2 łyżki
soda oczyszczona1 łyżeczka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
jogurt 150 mililitrów
jajko2 sztuki
cukier puder do dekoracji 1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Kasię roztopić i ostudzić.
Krok 2
W jednym naczyniu wymieszać mokre składniki (jogurt, jaja, Kasię), a w drugim suche (mąkę, cukier, proszek, sodę, kakao).
Krok 3
Mokre wlać do suchych, dodać wiśnie i pokrojoną na drobno czekoladę, wymieszać do połączenia się składników (pozostawienie grudek wskazane :).
Krok 4
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 wysokości.
Krok 5
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 20-25 minut w temp. 200st.C.
Krok 6
Po upieczeniu wystudzić, posypać cukrem pudrem. (z podanych składników wyszło 15 muffinek)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl