|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 75 gramów | |
mąka | 250 gramów | |
płatki migdałowe | 30 gramów | |
soda oczyszczona | 0.5 łyżeczek | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier | 75 gramów | |
kakao | 40 gramów | |
czekolada mleczna | 1 opakowanie | |
mleko | 200 mililitrów | |
jajko | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuścić i ostudzić. |
Krok 2 |
Czekoladę pokroić na małe kawałki. |
Krok 3 |
W jednej misce połączyć suche składniki oraz czekoladę. |
Krok 4 |
W drugiej połączyć składniki mokre i połączyć ze składnikami suchymi. |
Krok 5 |
Wymieszać do połączenia się składników. |
Krok 6 |
Ciasto nałożyć do 12 foremek i piec ok. 20 minut w 200° C. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |