| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 75 gramów | |
| mąka | 250 gramów | |
| płatki migdałowe | 30 gramów | |
| soda oczyszczona | 0.5 łyżeczek | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| cukier | 75 gramów | |
| kakao | 40 gramów | |
| czekolada mleczna | 1 opakowanie | |
| mleko | 200 mililitrów | |
| jajko | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuścić i ostudzić. |
| Krok 2 |
| Czekoladę pokroić na małe kawałki. |
| Krok 3 |
| W jednej misce połączyć suche składniki oraz czekoladę. |
| Krok 4 |
| W drugiej połączyć składniki mokre i połączyć ze składnikami suchymi. |
| Krok 5 |
| Wymieszać do połączenia się składników. |
| Krok 6 |
| Ciasto nałożyć do 12 foremek i piec ok. 20 minut w 200° C. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |