MUFFINKI CZEKOLADOWE

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia75 gramów
mąka250 gramów
płatki migdałowe 30 gramów
soda oczyszczona0.5 łyżeczek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier75 gramów
kakao40 gramów
czekolada mleczna1 opakowanie
mleko200 mililitrów
jajko1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kasię rozpuścić i ostudzić.
Krok 2
Czekoladę pokroić na małe kawałki.
Krok 3
W jednej misce połączyć suche składniki oraz czekoladę.
Krok 4
W drugiej połączyć składniki mokre i połączyć ze składnikami suchymi.
Krok 5
Wymieszać do połączenia się składników.
Krok 6
Ciasto nałożyć do 12 foremek i piec ok. 20 minut w 200° C.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl