MUFFINKI CZEKOLADOWE
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200ºC °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 75 gramów
  • mąka - 250 gramów
  • płatki migdałowe - 30 gramów
  • soda oczyszczona - 0.5 łyżeczek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 75 gramów
  • kakao - 40 gramów
  • czekolada mleczna - 1 opakowanie
  • mleko - 200 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuścić i ostudzić.
  2. Czekoladę pokroić na małe kawałki.
  3. W jednej misce połączyć suche składniki oraz czekoladę.
  4. W drugiej połączyć składniki mokre i połączyć ze składnikami suchymi.
  5. Wymieszać do połączenia się składników.
  6. Ciasto nałożyć do 12 foremek i piec ok. 20 minut w 200° C.