Muffinki czekoladowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • kakao - 20 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • mleko - 150 mililitrów
  • mąka - 380 gramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier i kakao rozpuść w rondelku i przestudź.
  2. Jajka roztrzep z mlekiem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną zawartość rondelka.
  3. Wszystko wymieszaj mikserem.
  4. Papierowe foremki do muffinek wypełnij do połowy ciastem.
  5. Piecz w 180 st. C około 20 minut.
  6. Wystudzone muffinki polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.
  7. Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.