Muffinki-serduszka z truskawkami

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka2 szklanki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier0.75 szklanek
jajko2 sztuki
kefir1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
truskawki300 gramów
Kruszonka:
mąka1 łyżka
zmielone migdały2 łyżki
cukier3 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszać suche składniki (mąkę, proszek, cukier), osobno wymieszać mokre składniki (Kasię, kefir i jaja).
Krok 2
Suche wsypać do mokrych i całość niezbyt dokładnie wymieszać (pozostawienie drobnych grudek jest nawet wskazane ;)).
Krok 3
Dodać pokrojone truskawki, jeszcze raz wymieszać.
Krok 4
Składniki kruszonki rozetrzeć.
Krok 5
Ciasto nakładać w foremki do muffinek do wysokości 3/4, posypać kruszonką, piec w temperaturze 190ºC przez 20 minut.
Krok 6
Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce kuchennej.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl