Muffinki straciatella
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 30 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 0.75 szklanek
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • czekolada - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuścić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna piane, pod koniec dodawać po łyżce cukru oraz żółtka.
  2. Mąki przesiać z proszkiem dopieczenia a następnie dodać do ciasta, oraz Kasię - delikatnie wymieszać. Czekoladę drobno pokroić i dodać do ciasta.
  3. Gotowe ciasto wlać na wysokość ok. 2/3 papilotki i piec ok 20 min w temp. 170'C. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!