Muffinki z bitą śmietaną, czekoladą i truskawkami
  • 0 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • kakao - 3 łyżki
  • soda - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • cukier - 0.6 szklanek
  • mleko - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • śmietana - 3 łyżki
  • truskawki - 25 sztuk
  • bita śmietana - 1 opakowanie
  • czkolada deserowa - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Składniki sypkie połączyć ze sobą. Składniki mokre wymieszać dokładnie razem, a następnie połączyć z sypkimi i ponownie wymieszać na jednolitą masę. Gotowe ciasto wlać do papilotek na wysokość ok 2/3.
  2. Piec 30 min w temp. 170 stopni C. Gotowe pozostawić do przestygnięcia.
  3. Bita śmietanę ubić i za pomocą szprycy udekorować muffinki. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach a następnie posypać i udekorować truskawka.