Muffinki z cukinią i marchwią
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 1 szklanka
  • oliwa z oliwek - 0.5 szklanek
  • cukinia - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pieprz - 0.5 łyżeczek
  • tymianek - 0.5 łyżeczek
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obierz i pokrój na plasterki. Do rondelka wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, aż się zeszklą. Na koniec odkryj pokrywkę i krótko odparuj sok z warzyw.
  2. W misce wymieszaj jajka, mleko i oliwę. Dodaj mąkę, proszek, podsmażone warzywa i pokruszoną kostkę pietruszkową. Wymieszaj niezbyt dokładnie.
  3. Nałóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do muffin. Piecz w 180°C przez 30-40 minut.