Muffinki z czekoladą
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200  °C

Składniki:

  • mąka - 1.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • soda - 1 łyżeczka
  • kakao - 2 łyżki
  • cukier puder - 0.75 szklanek
  • czekolada - 1 opakowanie
  • mleko - 1 szklanka
  • olej - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Suche składniki wymieszać w dużej misce, dodać do nich czekoladę posiekaną w kostkę, mokre w mniejszej.
  2. Następnie mokre połączyć niedbale z suchymi (im więcej grudek tym lepsze muffinki).
  3. Piec 20 minut w 200 stopniach.