| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 1.75 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| soda | 1 łyżeczka | |
| kakao | 2 łyżki | |
| cukier puder | 0.75 szklanek | |
| czekolada | 1 opakowanie | |
| mleko | 1 szklanka | |
| olej | 2 łyżki | |
| jajko | 1 sztuka | |
| cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Suche składniki wymieszać w dużej misce, dodać do nich czekoladę posiekaną w kostkę, mokre w mniejszej. |
| Krok 2 |
| Następnie mokre połączyć niedbale z suchymi (im więcej grudek tym lepsze muffinki). |
| Krok 3 |
| Piec 20 minut w 200 stopniach. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |