| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Nagrzać piekarnik do 200°C. Foremki do muffinek dokładnie natłuścić Kasią i wysypać bułką tartą. |
| Krok 2 |
| Mandarynki obrać - także i z białej skórki, ostrym nożem wyciąć cząstki i każdą pokroić na 3-4 kawałki, zachowując przy tym cały sok. |
| Krok 3 |
| Sok wycisnąć również i pozostałego po wycięciu miąższu środka. |
| Krok 4 |
| W dużej misce wymieszać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubić lekko jajko, dodać jogurt, olej i sok z owoców. |
| Krok 5 |
| Całość przelać do suchych składników i od niechcenia wymieszać drewnianą łyżką. Wmieszać delikatnie owoce i rozłożyć do foremek, wkładając po 2 łyżki ciasta. |
| Krok 6 |
| Piec ok. 20 minut. Sprawdzić patyczkiem. |