Przygotowanie |
Krok 1 |
Nagrzać piekarnik do 200°C. Foremki do muffinek dokładnie natłuścić Kasią i wysypać bułką tartą. |
Krok 2 |
Mandarynki obrać - także i z białej skórki, ostrym nożem wyciąć cząstki i każdą pokroić na 3-4 kawałki, zachowując przy tym cały sok. |
Krok 3 |
Sok wycisnąć również i pozostałego po wycięciu miąższu środka. |
Krok 4 |
W dużej misce wymieszać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubić lekko jajko, dodać jogurt, olej i sok z owoców. |
Krok 5 |
Całość przelać do suchych składników i od niechcenia wymieszać drewnianą łyżką. Wmieszać delikatnie owoce i rozłożyć do foremek, wkładając po 2 łyżki ciasta. |
Krok 6 |
Piec ok. 20 minut. Sprawdzić patyczkiem. |