Muffinki z rabarbarem
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mąka - 2.5 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 1 szklanka
  • roztopiona margaryna Kasia - 0.5 opakowań
  • rabarbar pokrojony w kostkę - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Suche składniki (mąka, proszek, cukier) połączyć ze sobą.
  2. Do rozpuszczonej Kasi dodać mleko i jajka.
  3. Połączyć z suchymi składnikami.
  4. Formę na muffiny wysmarować olejem.
  5. Nakładać ciasto i wkładać rabarbar.
  6. Na wierzch dać kruszonkę zrobioną z cukru, mąki i Kasi.