Muffinki z serem

12


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka250 gramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak75 gramów
jajka2 sztuki
mleko125 mililitrów
ser np. Gouda100 gramów
gotowana szynka w plastrach100 gramów
szczypiorek1 pęczek
sól1 łyżeczka
pieprz cayenne1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 200°C. Formę do muffinek natłuść i posyp mąką. Szczypiorek umyj, osusz i pokrój drobno. Szynkę pokrój w kostkę, ser zetrzyj na grubej tarce.
Krok 2
Kasię zmiksuj w misce z jajkami. Mąkę wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia oraz pieprzem Cayenne. Do miski dodawaj, wciąż miksując, na przemian mąkę oraz mleko. Na koniec dodaj pokrojony szczypiorek, szynkę oraz ser i wymieszaj.
Krok 3
Ciasto nakładaj łyżką do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Aby upewnić się, że muffinki są dobrze upieczone wykonaj próbę suchego patyczka. Gotowe muffinki wystudź lekko i podawaj.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl