Muffiny bananowe z kokosem
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 1.25 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 0.25 łyżeczek
  • banan - 2 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 110 gramów
  • cukier - 0.6 szklanek
  • jajko - 1 sztuka
  • ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe - 0.75 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
  2. W drugiej roztrzepać jajka z cukrem, rozgniecionymi bananami, roztopioną i ostudzoną Kasią, wanilią i 1/2 szklanki wiórków kokosowych.
  3. Połączyć zawartość obu misek i lekko, niedokładnie wymieszać.
  4. Nałożyć łyżką do foremek muffinkowych i posypać po wierzchu resztą wiórków kokosowych.
  5. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C.