| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Gorzką i białą czekoladę połam na kawałki, po czym posiekaj ostrym nożem. W kuchence mikrofalowej lub w rondelku o grubym dnie rozpuść Kasię, odstaw do wystudzenia. |
| Krok 2 |
| Do miski wlej mleko, kefir, wymieszaj trzepaczką z jajkiem, następnie wlej rozpuszczone, przestudzone masło i wymieszaj. Piekarnik nagrzej do temp. 180-190 st. C. |
| Krok 3 |
| Do osobnej miseczki przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wsyp kakao, cukier oraz szczyptę soli, wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Do miski z suchym składnikami ciasta wlej mleko z kefirem, jajkiem i masłem, wymieszaj mikserem na gładką masę. |
| Krok 5 |
| Dodaj posiekaną czekoladę, wymieszaj. Łyżką nakładaj ciasto do papierowych foremek ustawionych na blasze. |
| Krok 6 |
| Muffiny piecz 50 minut, wyjmij, ostudź i posyp cukrem pudrem. |