Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj, śmietanę wymieszaj dobrze z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej patelni z oliwą przesmaż cebulę oraz paprykę. Dodaj marchewkę z groszkiem, posiekaną natkę i smaż chwilę razem. Przełóż do miski i wystudź lekko. |
Krok 3 |
Natłuszczone foremki do muffinów wyłóż plastrami szynki – po 2 plastry na foremkę i ułóż na blasze do pieczenia. |
Krok 4 |
Przygotowane warzywa połącz z jajeczną masą, wymieszaj i nałóż do przygotowanych foremek. Wierzch posyp startym serem. |
Krok 5 |
Muffinki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 12 minut, do momentu gdy masa zetnie się. Po upieczeniu babeczki podawaj na ciepło lub na zimno. |