Muffiny jajeczne z warzywami

21


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
jajka2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr0.5 łyżeczek
marchewka z groszkiem mrożona6 łyżeczek
papryka czerwona0.5 sztuk
cebula0.5 sztuk
natka pieruszki0.5 pęczków
szynka suszona np. schwarzwaldzka8 plastrów
oliwa z oliwek2 łyżki
starty parmezan2 łyżki
śmietana 12%100 mililitrów
pieprz czarny świeżo mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj, śmietanę wymieszaj dobrze z jajkami i dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z oliwą przesmaż cebulę oraz paprykę. Dodaj marchewkę z groszkiem, posiekaną natkę i smaż chwilę razem. Przełóż do miski i wystudź lekko.
Krok 3
Natłuszczone foremki do muffinów wyłóż plastrami szynki – po 2 plastry na foremkę i ułóż na blasze do pieczenia.
Krok 4
Przygotowane warzywa połącz z jajeczną masą, wymieszaj i nałóż do przygotowanych foremek. Wierzch posyp startym serem.
Krok 5
Muffinki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 12 minut, do momentu gdy masa zetnie się. Po upieczeniu babeczki podawaj na ciepło lub na zimno.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl