Muffiny mocno czekoladowe z wiśniami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • wiśnie drylowane - 1 szklanka
  • mąka - 2 szklanki
  • kakao - 0.25 szklanek
  • soda - 1.5 łyżeczek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier drobny - 0.65 szklanek
  • posiekana gorzka czekolada - 100 gramów
  • stopiona margaryna Kasia - 125 gramów
  • maślanka - 0.5 szklanek
  • jajko roztrzepane - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre.
  2. Mokre wlać do suchych, dodać wiśnie, wymieszać do połączenia się składników (ciasto będzie gęste).
  3. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Smacznego.