Muffiny na święta
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mąka - 1.5 szklanek
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 0.6 szklanek
  • olej - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • czekolada - 20 gramów
  • kakao - 2 łyżki
  • cukier puder - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, cukier, sól, kakao i czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia dokładanie wymieszać.
  2. Czekoladę zetrzeć na tarce i dosypać do składników.
  3. Dodać mleko i olej, znów wymieszać.
  4. Na końcu dodać jajko i też całość wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
  5. Można dodać kilka kropel olejku migdałowego.
  6. Ciasto nakładać do formy muffinkowej, mogą być różne kształty i piec w 200 st. C