Muffiny z białą czekoladą

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia75 gramów
jajko3 sztuki
cukier200 gramów
mąka pszenna230 gramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
sok z cytryny0.5 sztuk
biała czekolada1 opakowanie
owoce 1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę.
Krok 2
Kasię rozpuścić i wystudzić.
Krok 3
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia
Krok 4
Do masy jajecznej dodać Kasię, mąkę i sok z cytryny, dokładnie połączyć.
Krok 5
Do ciasta dodać posiekaną w małe kawałeczki czekoladę.
Krok 6
Napełnić ciastem foremki do połowy wysokości.
Krok 7
Posypać owocami (ja dałam mrożone jagody).
Krok 8
Piec około 25 minut w temp. 190 C.
Krok 9
Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę do wystygnięcia. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl