Muffiny z białą czekoladą
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 190 C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 75 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 200 gramów
  • mąka pszenna - 230 gramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • sok z cytryny - 0.5 sztuk
  • biała czekolada - 1 opakowanie
  • owoce - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę.
  2. Kasię rozpuścić i wystudzić.
  3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia
  4. Do masy jajecznej dodać Kasię, mąkę i sok z cytryny, dokładnie połączyć.
  5. Do ciasta dodać posiekaną w małe kawałeczki czekoladę.
  6. Napełnić ciastem foremki do połowy wysokości.
  7. Posypać owocami (ja dałam mrożone jagody).
  8. Piec około 25 minut w temp. 190 C.
  9. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę do wystygnięcia. Smacznego!