| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 75 gramów | |
| jajko | 3 sztuki | |
| cukier | 200 gramów | |
| mąka pszenna | 230 gramów | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| sok z cytryny | 0.5 sztuk | |
| biała czekolada | 1 opakowanie | |
| owoce | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę. |
| Krok 2 |
| Kasię rozpuścić i wystudzić. |
| Krok 3 |
| Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia |
| Krok 4 |
| Do masy jajecznej dodać Kasię, mąkę i sok z cytryny, dokładnie połączyć. |
| Krok 5 |
| Do ciasta dodać posiekaną w małe kawałeczki czekoladę. |
| Krok 6 |
| Napełnić ciastem foremki do połowy wysokości. |
| Krok 7 |
| Posypać owocami (ja dałam mrożone jagody). |
| Krok 8 |
| Piec około 25 minut w temp. 190 C. |
| Krok 9 |
| Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę do wystygnięcia. Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |