|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 75 gramów | |
jajko | 3 sztuki | |
cukier | 200 gramów | |
mąka pszenna | 230 gramów | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
sok z cytryny | 0.5 sztuk | |
biała czekolada | 1 opakowanie | |
owoce | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę. |
Krok 2 |
Kasię rozpuścić i wystudzić. |
Krok 3 |
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia |
Krok 4 |
Do masy jajecznej dodać Kasię, mąkę i sok z cytryny, dokładnie połączyć. |
Krok 5 |
Do ciasta dodać posiekaną w małe kawałeczki czekoladę. |
Krok 6 |
Napełnić ciastem foremki do połowy wysokości. |
Krok 7 |
Posypać owocami (ja dałam mrożone jagody). |
Krok 8 |
Piec około 25 minut w temp. 190 C. |
Krok 9 |
Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę do wystygnięcia. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |