Muffiny z lionami:)
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • baton lion - 2 opakowania
  • masa makowa - 2 łyżki
  • margaryna Kasia - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  2. Porcjami dodawać mąkę z proszkiem, miksować.
  3. Gdy ciasto biszkoptowe będzie lekkie i lśniące, dodać masę makową i delikatnie wymieszać.
  4. Napełniać do 3/4 foremki do muffinów.
  5. Batoniki zetrzeć na tarce i posypać wierzch każdej babeczki oraz wiórkami Kasi.
  6. Upiec. Smacznego!