|
Składniki | ||
jajko | 5 sztuk | |
cukier | 0.75 szklanek | |
mąka | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
margaryna Kasia | 100 gramów | |
masa makowa | 2 łyżki | |
baton lion | 2 opakowania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. |
Krok 2 |
Porcjami dodawać mąkę z proszkiem, miksować. |
Krok 3 |
Gdy ciasto biszkoptowe będzie lekkie i lśniące, dodać masę makową i delikatnie wymieszać. |
Krok 4 |
Napełniać do 3/4 foremki do muffinów. |
Krok 5 |
Batoniki zetrzeć na tarce i posypać wierzch każdej babeczki oraz wiórkami Kasi. |
Krok 6 |
Upiec. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |