Muffiny z truskawkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mąka - 250 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 16 gramów
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • truskawki - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cukier waniliowy wymieszać z cukrem, dodać Kasię i ucierać, wbijając po jednym jajku.
  2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Dodawać stopniowo mleko.
  4. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na cząstki, dodać do ciasta.
  5. Foremki napełnić ciastem do 2/3 wysokości.
  6. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
  7. Lekko przestudzone muffiny posypać cukrem pudrem.