Murawiejnik
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 2 sztuki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • mąka - 80 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie
  • masa karmelowa
  • mleko skondensowane - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach, rozłożyć na 4 porcje i piec osobno po ok. 20 min. na złoty kolor.
  2. Po upieczeniu wrzucić do miski i lekko pokruszyć.
  3. Mleko w puszce gotować ok. 2 godz., zmiksować z Kasią na jednolitą masę i wymieszać to z pokruszonymi ciastkami.
  4. Całość wyłożyć na blaszkę, z wierzchu docisnąć deseczką i odstawić do wystudzenia.