| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| kakao | 3 łyżki | |
| mąka | 2 szklanki | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| cukier | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| aromat | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, cukier, kakao, mleko wymieszać dokładnie i zagotować. |
| Krok 2 |
| Odlać 0,5 szklanki. |
| Krok 3 |
| Resztę odstawić do ostygnięcia. |
| Krok 4 |
| Kiedy będzie ostygnięte dodać mąkę, proszek, jajka (żółtka), aromat - wymieszać. |
| Krok 5 |
| Z białek ubić pianę i po trochu dodawać do masy. |
| Krok 6 |
| Wymieszać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. |
| Krok 7 |
| Po upieczeniu wyciąć serce. |
| Krok 8 |
| Polać polewą i oprószyć brzegi wiórkami kokosowymi. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |