Murzynek
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • jajko - 4 sztuki
  • kakao - 3 łyżki
  • mąka - 2 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • aromat - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier, kakao, mleko wymieszać dokładnie i zagotować.
  2. Odlać 0,5 szklanki.
  3. Resztę odstawić do ostygnięcia.
  4. Kiedy będzie ostygnięte dodać mąkę, proszek, jajka (żółtka), aromat - wymieszać.
  5. Z białek ubić pianę i po trochu dodawać do masy.
  6. Wymieszać i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
  7. Po upieczeniu wyciąć serce.
  8. Polać polewą i oprószyć brzegi wiórkami kokosowymi.