|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
jajko | 4 sztuki | |
kakao | 3 łyżki | |
mąka | 2 szklanki | |
mleko | 0.5 szklanek | |
cukier | 2 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
aromat | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, cukier, kakao, mleko wymieszać dokładnie i zagotować. |
Krok 2 |
Odlać 0,5 szklanki. |
Krok 3 |
Resztę odstawić do ostygnięcia. |
Krok 4 |
Kiedy będzie ostygnięte dodać mąkę, proszek, jajka (żółtka), aromat - wymieszać. |
Krok 5 |
Z białek ubić pianę i po trochu dodawać do masy. |
Krok 6 |
Wymieszać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. |
Krok 7 |
Po upieczeniu wyciąć serce. |
Krok 8 |
Polać polewą i oprószyć brzegi wiórkami kokosowymi. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |