MURZYNEK BANANOWY
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • mleko - 4 łyżki
  • kakao - 4 łyżki
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • banan - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię zagotować z mlekiem, kakao i cukrem.
  2. Ostudzić, dodać żółtka jaj, mąkę, proszek do pieczenia i obrane roztarte banany. Całość dokładnie wymieszać.
  3. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.
  4. Formę do pieczenia wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką.
  5. Po ostudzeniu wierzch można ozdobić polewą czekoladową i kawałkami banana.