Murzynek jabłkowy
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 1 szklanka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • kakao - 2 łyżki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • soda - 0.5 łyżeczek
  • mąka - 2 szklanki
  • jabłko - 0.5 kilogramów

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, Kasię, cukier i kakao zagotować i przestudzić.
  2. Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać. Wlać do keksówki.
  3. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, ułożyć na wierzchu ciasta. Upiec.