Murzynek z Bananami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  •  °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 sztuki
  • jajko - 8 sztuk
  • cukier - 3 szklanki
  • mąka - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • kakao - 5 łyżek
  • woda - 5 łyżek
  • banan - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier, kakao, wodę zagotować i ochłodzić.
  2. Pół szklanki odlać na polewę.
  3. Mąkę z proszkiem oraz masę zamieszać i piec 50 minut.
  4. Potem przekroić ciasto na pół i dodać pokrojone banany (można dodać jeszcze bitą śmietanę, ale ja w tym przypadku nie dałam).
  5. Potem polać polewą i ciasto gotowe.