Murzynek z dżemem i galaretką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.5 opakowania

1 szklanka

1 szklanka

2.5 szklanki

1.5 łyżeczki

2 łyżki

krem:

1 opakowanie

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier utrzeć z jajkami, wsypując powoli mąkę.

Krok 2

Ucierać, aż masa będzie jednolita.

Krok 3

Sodę rozpuścić w ciepłym mleku i dodać do ciasta ciągle mieszając.

Krok 4

Kasię rozpuścić, ostudzić i dodać do ciasta.

Krok 5

Wszystko wymieszać dodając 2 łyżeczki kakao.

Krok 6

Na końcu dodać 1/2 słoika dżemu i wymieszać.

Krok 7

Piec w piekarniku nagrzanym do 200C.

Krok 8

Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto przekroić na 2 części.

Krok 9

Krem wykonać zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 10

Galaretkę pokroić w kostkę i powoli wymieszać z kremem.

Krok 11

Posmarować masą część ciasta i przykryć drugą połówką.

Krok 12

Odstawić do lodówki na 1,5 godz..

3

Opinie o przepisie

  • Redakcja Moje Ciasto

    Redakcja Moje Ciasto

    Agnieszka masz rację. Powinno być 1 opakowanie Kasi. Przepisy jest już poprawiony :) Pozdrawiamy, Redakcja Moje Ciasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Rosłaniec

    Agnieszka Rosłaniec

    Czy ktoś mi wytłumaczy ilość margaryny w tym przepisie ? 1 g ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Rosłaniec

    Agnieszka Rosłaniec

    właśnie je robię,ciekawe jak wyjdzie? :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej