murzynek z masą serową
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 170 st.C °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 0.75 szklanek
  • powidła - 2 łyżki
  • olej - 0.5 szklanek
  • kakao - 1 łyżka
  • soda - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa serowa
  • cukier puder - 1 szklanka
  • mleko - 0.75 szklanek
  • mielony ser biały - 1 kilogram
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • żółtko - 4 sztuki
  • budyń śmietankowy - 2 sztuki
  • aromat migdałowy - 1 opakowanie
  • dodatkowo
  • biszkopty - 1 opakowanie
  • galaretka - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Składniki ciasta zmiksować, wylać na blachę i piec ok. godz. w temp. 170 st. C.
  2. Do sera dodać Kasię, cukier, żółtka, aromat, mleko rozrobione z budyniem i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje i stanie się lejący.
  3. Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej w przepisie.
  4. Wystudzone ciasto przekroić na pół i smarować ciepłą masą serową.
  5. Biszkopty moczymy w zimnej galaretce, układamy na gęstniejącej masie serowej i przykrywamy drugim płatem ciasta.
  6. Dekorujemy według uznania.