murzynek z masą serową

5


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka2 szklanki
cukier1 szklanka
jajko2 sztuki
mleko0.75 szklanek
powidła2 łyżki
olej0.5 szklanek
kakao1 łyżka
soda1 łyżeczka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Masa serowa:
cukier puder1 szklanka
mleko0.75 szklanek
mielony ser biały1 kilogram
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
żółtko4 sztuki
budyń śmietankowy2 sztuki
aromat migdałowy1 opakowanie
Dodatkowo:
biszkopty1 opakowanie
galaretka2 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Składniki ciasta zmiksować, wylać na blachę i piec ok. godz. w temp. 170 st. C.
Krok 2
Do sera dodać Kasię, cukier, żółtka, aromat, mleko rozrobione z budyniem i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje i stanie się lejący.
Krok 3
Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej w przepisie.
Krok 4
Wystudzone ciasto przekroić na pół i smarować ciepłą masą serową.
Krok 5
Biszkopty moczymy w zimnej galaretce, układamy na gęstniejącej masie serowej i przykrywamy drugim płatem ciasta.
Krok 6
Dekorujemy według uznania.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl