Muszelki

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • mąka - 4 szklanki
  • jajko - 4 sztuki
  • kwaśna śmietana - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier puder - 4 łyżki
  • konfitura morelowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, proszek, Kasię, żółtka i śmietanę posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto i na dobę wstawić do lodówki.
  2. Ciasto przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną nakładką do ciastek.
  3. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut.
  4. Wystudzone ciasteczka przekładać konfiturą.
  5. Polecamy dekorować polewą czekoladową i posypać kokosem.