Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron muszelki - 300 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • marynowana dynia - 50 gramów
  • ser feta - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • gałązka świeżego rozmarynu - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Paprykę, oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrój w krążki. Przesmaż ją chwilę z cebulą.
  3. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię z cebulą i papryką. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
  4. Ugotowany makaron wsyp na patelnię z gotującym się sosem. Dodaj kawałki dyni. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  5. Gotowy makaron wyłóż na półmisek. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj gałązkami rozmarynu.